Çekirdek leblebi, badem ve fındık gibi hava ile temas ettiğinde tazeliğini kısa sürede kaybeder. Bu yüzden
saklarken serin ve kuru yerde poşet içinde saklanmalıdır. Açıkta bırakıldığı zaman diğer kuru yemişlere
oranla daha kısa sürede nemlenen çekirdek buzdolabında da saklanabilir. Buzdolabında saklanacağı zaman
poşet içine konulmalı ve hava almayacak şekilde ağzı kapatılmalıdır.
-Kolesterolü düşürür.
-Damar sertliğini giderir.
-Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
-Cinsel arzuyu artırır.
-İdrar söktürür.
-Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir
-Selenyum ve E vitami ile iyi bir antioksidandır.
-Sahip olduğu fosfor ve çinko sayesinde kemik ve dişlere iyi gelir.
-Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir
-Böbrekleri güçlendirir.
-Böbrek, mesane iltihaplarını önler.
-İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir
-Bağırsak kurtlarını düşürür.
-Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır
- Prostat büyümesini önler.
- Kalın bağırsak kanseri riskini önler ve bağırsakları temizler.
-İçindeki fosfor kemik ve dişler için faydalıdır.
-Yağındaki phytosterin maddesi kolesterolü dengeler. Bolca B15 vitamini ve Omega 3 - Omega 6 yağları içerir
-Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
-100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35“ini karşılayabilmektedir.
-Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
-Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
-İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
-Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir.
-Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur